vrijdag, 20 september 2019 14:51

Vraag & antwoord: Stille achtergrond

Soms vind ik het leuk om een inkijkje te geven in een interactie op social media. Zo van: misschien heeft iemand er iets aan of herkent het ook. Met toestemming van Anoniem deel ik ons digitale gesprek.

Vraag:

Hi Jan, Hoe is het met jou? Ik wilde je wat vragen als dat mag. Ervaar jij de realiteit als dat je de stille achtergrond bent? Plus tijdloosheid, heel present zijn en niet meer ergens anders zijn, weinig geloof meer hebben in verhalen.

Ik hoor graag van je. Groetjes, Anoniem

Antwoord:

Hoi, met mij gaat het goed en met jou?

Klopt!

En stille achtergrond en tijdloosheid zijn gelijk aan elkaar.

Stilte op de achtergrond en tegelijkertijd huppelt (of kreunt en steunt) jan en de wereld op de voorgrond -:)

Vraag:

Thanks voor je reactie Jan! Zoals jij het zegt, had ik het nog niet gezien.

Met mij gaat het apart. Sinds ongeveer eind juli heeft er een soort verschuiving plaats gevonden. Van m’n persoonlijke identiteit naar de stille achtergrond. Delen van m’n identiteit vallen steeds meer weg, er zijn nauwelijks zorgen meer (super fijn dit!) en de stille achtergrond komt steeds meer op de voorgrond (verkrampen op bepaalde dingen en weer terug de stilte in). Ik kan niet anders zeggen dat het een bevrijding is, ik hoef niet meer aan beelden over mezelf te voldoen en alles voelt veel natuurlijker en moeitelozer aan.

Antwoord:

Heeee, fantastisch om te horen! Heel herkenbaar. Mijn hart maakt altijd een sprongetje als ik dit soort ‘ontwakingsprocessen’ lees!

Zijn zonder meer.